Batoane de calamar cu tzatziki si fasole galbena

(0 voturi)
usor25 minute4 portii

Crocantul incredibil al batoanelor de calamar Edenia este imblanzit de aparitia surpriza a tatzikiului grecesc, complementat de fasolea galbena calduta cu aroma mirodeniilor din zona Mediterana.

Ingrediente

Batoane de calamar cu tzatziki si fasole galbena

Mod de preparare

1. Asezam batoanele de calamar Edenia pe o tava cu hartie de copt si le introducem timp de 10 minute in cuptorul preincalzit la 200 °C.

2. Curatam castravetii de coaja si de seminte si ii taiem in cubulete cat mai fine. Maruntim menta cu cutitul si o amestecam cu castravetii impreuna cu doua linguri de ulei de masline pe care in prelalabil l-am blendat cu usturoiul. Mixam cu un tel amestecul rezultat cu iaurtul grecesc proaspat scos din frigider.

Batoane de calamar cu tzatziki si fasole galbena

3. Curatam ceapa, apoi o taiem julienne. Maslinele le taiem in sferturi. Intr-o tigaie incalzim uleiul de masline, apoi adaugam ceapa, iar la interval de un minut adaugam si maslinele si caperele. Cand tigaia este incinsa, punem fasolea galbena Edenia congelata si vinul alb. Inabusim fasolea pret de 3-4 minute la foc mare, pana se evapora lichidul din tigaie.

Batoane de calamar cu tzatziki si fasole galbena

Batoane de calamar cu tzatziki si fasole galbena

4. Servim sosul tzatziki rece impreuna cu batoanele de calamar Edenia proaspat scoase din cuptor alaturi de garnitura de fasole galbena.

Pofta buna!

Batoane de calamar cu tzatziki si fasole galbena