Biban in crusta de dovleac si sos de rosii galbene

(0 voturi)
usor50 minute2 portii

Morcovii baby caramelizati, plini de vitamine scot in evidenta fileul de biban Edenia, gatit la cuptor in crusta cu seminte de dovleac. Sosul de rosii galbene cu unt desavarseste reteta gustoasa si usoara propusa Isabela Cuisine.

Ingrediente

  • 450g file de biban Edenia
  • 150 g seminte de dovleac
  • 2-3 linguri pesmet
  • 2 catei de usturoi
  • coaja de la o lamaie
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • sare, piper
  • 1 lingura ulei de masline

Sosul de rosii galbene:

  • 3 rosii medii galbene
  • 1 cub de unt
  • sucul de la o lamaie
  • sucul de la un lime si coaja
  • 2-3 linguri de ulei de masline

Morcovi baby caramelizati:

Biban in crusta de dovleac si sos de rosii galbene

Mod de preparare

1. Fileurile de biban le lasam la dezghetat pe hartie de bucatarie.

2. Intre timp ne ocupam de crusta de seminte de dovleac: in mojar adaugam toate ingredientele, fara pesmet si le pisam bine. Nu trebuie sa devina totul pasta.

3. Transferam amestecul intr-o farfurie si adaugam pesmetul. Potrivim de sare si piper.

Biban in crusta de dovleac si sos de rosii galbene

4. Dupa ce pestele s-a dezghetat il taiem in bucati egale si il dam prin amestecul de seminte.

5. Pregatim o tava mare cu hartie de copt. Asezam pestele. Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 15 minute.

Biban in crusta de dovleac si sos de rosii galbene

6. Intre timp pregatim sosul de rosii galbene: oparim rosiile, doar cat sa le luam pielita. Le taiem in doua, le scoatem cotorul si semintele. Le tocam cubulete mici. Intr-o tigaie topim untul, adaugam rosiile. Lasam sa fiarba la foc mic timp de 5 minute. Adaugam sucurile de citrice si coaja. Spre final potrivim de sare. Sosul il transferam in vasul blenderului si il pasam bine. Adaugam si ulei de masline. La sfarsit potrivim de sare.

Biban in crusta de dovleac si sos de rosii galbene

7. Morcovii caramelizati: ii fierbem 6-8 minute in multa apa cu sare. Dupa ii scurgem. Adaugam untul intr-o cratita, morcovii si siropul de artar. La foc mic ii lasam sa se caramelizeze. Spre final adaugati putin suc de lamaie, cimbru si sare.

Biban in crusta de dovleac si sos de rosii galbene

8. Servim pestele cald cu garnitura de morcovi caramelizati si sosul de rosii galbene.

Pofta buna!

Reteta propusa de Isabela cuisine

Biban in crusta de dovleac si sos de rosii galbene