Biryani cu cartofi, mazare si caju

(0 voturi)
usor60 minute8 portii

Mazilique ne propune o calatorie aromata prin India. Conopida si mazarea Edenia se armonizeaza perfect cu gustul exotic al curry-ului, intr-un preparat demn de pus pe masa oricarui Maharajah.

Ingrediente

  • 1 punga de conopida congelata Edenia
  • ½ punga mazare congelata Edenia
  • 500 g orez basmati
  • 4 cepe
  • ulei vegetal
  • 1 bucata de ghimbir de marimea unui deget
  • 80 g de pasta korma curry (dubleaza cantitatea daca vrei sa iasa mai aromat)
  • 2 bete de scortisoara
  • 5 pastai de cardamom verde
  • 3 stele de anason
  • 3 cartofi
  • 250g iaurt grecesc
  • 1 lingurita de turmeric
  • ½ lingurita apa de trandafiri
  • 1 legatura de coriandru
  • sare si piper proaspat rasnit
  • unt (pentru uns oala)

Biryani cu cartofi, mazare si caju

Mod de preparare

1. Clateste orezul in mai multe ape pentru a elimina excesul de amidon, apoi pune-l intr-un bol cu apa si lasa-l sa se inmoaie jumatate de ora.

2. Intre timp, taie in felii doua dintre cepe, iar ghimbirul – in bastonase subtiri.

3. Taie cartofii in cubulete si scoate conopida din punga.

4. Incinge patru linguri de ulei intr-o tigaie incapatoare si caleste ceapa timp de 8 minute, pana ce se inmoaie. Adauga ghimbirul si mai gateste timp de 2 minute. Toarna pasta de curry, pune condimentele, amesteca si mai gateste 1 minut, apoi adauga cartofii si conopida. Toarna 300-500ml de apa, pana ce depaseste putin ingredientele si fierbe timp de 5-7 minute, pana ce legumele s-au fiert partial. Adauga iaurtul, mazarea si o lingurita de sare.

Biryani cu cartofi, mazare si caju

 

5. Amesteca turmericul impreuna cu apa de trandafiri si 3 linguri de apa si lasa mixul deoparte.

6. Scurge orezul si pune-l intr-o oala cu apa care fierbe. Adauga sare si fierbe-l timp de 5 minute, pan ce e al dente. Scurge-l din nou.

7. Ia o oala mare, care poate fi bagata in cuptor (eu am folosit una de fonta) si unge fundul si peretii acesteia cu unt. Pune amestecul de legume si curry intr-un singur strat, la baza. Presara alunele caju deasupra, apoi adauga orezul. Picura deasupra mixul de turmeric si apa de trandafiri, apoi foloseste o furculita ca sa amesteci stratul de orez pentru a uniformiza culoarea. Pune capacul peste oala si da-o la cuptorul incins la 180°C timp de 40 de minute.

Biryani cu cartofi, mazare si caju

 

8. Inainte de a servi orezul, taie in felii celelalte doua cepe si prajeste-le pana ce se rumenesc. Rupe frunzele de coriandru si presara-le deasupra impreuna cu ceapa prajita.

Biryani cu cartofi, mazare si caju

 

Pofta buna!

Reteta propusa de Mazilique

Biryani cu cartofi, mazare si caju

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *