Bors cu file de biban si amestec Hawaii

(4 voturi)
foarte usor30 minute4 portii

Un bors de peste reinterpretat intr-o maniera moderna si rapida. Fileurile de biban Edenia si amestecul Hawaii de legume cu orez dau un gust aparte acestui preparat clasic.

Ingrediente

  • 1 punga File de biban Edenia 600 g (decongelat in peralabil)
  • 1 punga Amestec Hawaii Edenia 450 g
  • 40 ml ulei de masline
  • 1 radacina mica de patrunjel
  • 1 radacina mica de pastarnac
  • 1 ceapa
  • ½ legatura leustean
  • 75 ml bors / zeama de varza / suc de lamaie
  • 4 ardei iuti murati
  • sare si piper
  • 1 cartof mediu
  • 1 g piper boabe

Bors cu file de biban si amestec Hawaii

Mod de preparare

1. Intr-o oala incinsa cu ulei de masline punem ceapa taiata marunt, radacinile de patrunjel si pastarnac taiate cubulete si le calim timp de 5-6 minute la foc mic spre mediu. Le asezonam cu sare.

Bors cu file de biban si amestec Hawaii

2. Adaugam putin bors, iar cand acesta se evapora stingem cu 2 l de apa si lasam sa fiarba timp de 10 minute.

3. Adaugam cartofii. Peste 2 minute adaugam si fileurile de biban Edenia, decongelate in prealabil. Peste alte 2 minute adaugam si amestecul Hawaii Edenia congelat. Lasam tot amestecul sa fiarba timp de 6-8 minute. Adaugam restul de bors, apoi asteptam sa dea in clocot.

Bors cu file de biban si amestec Hawaii

Bors cu file de biban si amestec Hawaii

4. La final punem leusteanul si patrunjelul tocate marunt. Servim fierbinte cu ardei iute murat.

Pofta buna!

Bors cu file de biban si amestec Hawaii

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *