Ciorba de vacuta

(1 voturi)
usor25 minute6 portii

Pregateste-le celor dragi o ciorba traditionala plina de gust si vitamine, in doar 25 de minute. Amestecul pentru ciorba de vacuta Edenia, fiert rapid alaturi de cubulete de carne frageda, smantana si patrunjel te poarta instant cu gandul la gustul copilariei.

Ingrediente

  • 1 pachet Edenia Amestec ciorba de vacuta 450 g
  • 200 g carne vita taiata in cubulete mic
  • 2 tije apio tocate marunt
  • 1 ceapa alba taiata cubulete
  • 30 ml ulei de masline
  • 2 ardei iuti murati in otet
  • 1 foaie dafin
  • sucul de la 1 lamaie
  • sare & piper negru
  • 1/2 legatura patrunjel verde tocat fin (optional)
  • 50 g smantana (optional)

Ciorba de vacuta

Mod de preparare

1. Intr-o oala calim cubuletele de vita timp de 4 minute la foc mare impreuna cu ceapa, apio-ul si uleiul de masline.

Ciorba de vacuta

2. Adaugam amestecul de ciorba de vacuta Edenia congelat, calim 1 minut, apoi acoperim cu aproximativ 2,5 l apa si lasam sa fiarba.

Ciorba de vacutaCiorba de vacuta

3. Adaugam sare, piper, foaia de dafin si ardeii iuti tocati marunt. Fierbem ciorba la foc mediu timp de 15 de minute, verificand legumele si carnea. La final adaugam sucul de lamaie si, optional, patrunjelul tocat marunt.

Ciorba de vacuta

4. Servim ciorba de vacuta impreuna cu paine prajita. In functie de preferinte, putem adauga si o lingura de smantana cremoasa.

Pofta buna!

Ciorba de vacuta

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *