Conopida gratinata la cuptor

(3 voturi)
foarte usor30 minute4 portii

Aceasta conopida gratinata cu cascaval si smantana este un preparat vegetarian ce se prepara foarte simplu la cuptor. Se poate servi ca fel principal.

Ingrediente

  • 1 punga de Conopida Edenia 450 g
  • 30 g faina
  • 2 oua
  • ½ legatura marar
  • ½ lamaie
  • 50 ml ulei de masline
  • 250 g cascaval ras
  • 200 g smantana
  • sare si piper

Mod de preparare

1. Intr-un bol amestecam faina, ouale, cascavalul ras si smantana, peste care adaugam mararul taiat fin, sare si piper.

2. Intr-o tava termorezistenta, unsa cu putin ulei de masline asezam conopida Edenia congelata si o asezonam cu sare si piper. Stropim restul de ulei de masline pe suprafata conopidei. Acoperim conopida cu amestecul pregatit anterior si introducem tava timp de 25 de minute in cuptorul preincalzit la 170 °C.

3. Servim conopida gratinata calda, imediat ce a fost scoasa din cuptor.

Pofta buna!

Conopida gratinata la cuptor

Conopida gratinata la cuptor