Conopida si broccoli cu sos de caju

(6 voturi)
usor50 minute4 portii

Rumenite la cuptor, buchetelele de broccoli si conopida Edenia se pregatesc rapid alaturi de un sos ingenios si topping crocant de migdale. Reteta prietenoasa cu vegetarienii, propusa de Madeline

Ingrediente

  • 1 punga de Conopida Edenia 450 g
  • 1 punga de Broccoli Edenia 450 g
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cana de caju hidratat 2 ore
  • 3 lg fulgi de drojdie inactiva
  • 2/3 cana supa clara de legume
  • 3 lg faina de migdale

Conopida si broccoli cu sos de caju

Mod de preparare

1. Punem la fiert broccoli-ul si conopida 5 minute in apa cu putina sare.

2. Intre timp ne ocupam de sos: calim ceapa si usturoiul tocate marunt intr-o tigaie, apoi le introducem in blender alaturi de supa de legume, nucile caju scurse si fulgii de drojdie inactiva. Mixam bine, adaugand sare dupa gust.

3. Asezam buchetelele de conopida si broccoli intr-o tava termorezistenta si turnam sosul uniform peste ele. Pentru toppingul crocant doar presaram faina de migdale deasupra.

4. Coacem totul 30 de minute, pana se rumeneste frumos, cu ventilatia pornita in ultimele 10 minute.

Pofta buna!

Reteta propusa de Madeline

Conopida si broccoli cu sos de caju