Coquelet de Bretagne cu fasole verde, morcovi baby si cartofi aurii

(32 voturi)
usor50 minute2 portii

Atunci cand vrei sa prepari ceva cu adevarat deosebit, incearca aceasta reteta bazata pe o specialitate frantuzeasca: coquelet de Bretagne Edenia, marinat si gatit la cuptor cu legume alese.

Ingrediente

  • Coquelet de Bretagne Edenia 550 g (decongelat in prealabil, in frigider)
  • fasole verde Edenia 150 g
  • morcovi baby Edenia 150 g
  • 250 g cartofi noi de dimensiune mica
  • 2 catei usturoi zdrobiti
  • 5 crengute de cimbrisor
  • 2 stelute anason
  • 1 crenguta de menta proaspata
  • 5 g boia dulce
  • 10 ml miere
  • 3 g curcuma/turmeric/curry
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei masline
  • piper negru macinat mare
  • sare de mare grunjoasa
  • 150 ml supa clara de pui sau apa

Optional, pentru marinada:

  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa alba
  • 1 lamaie
  • 1 morcov
  • tije de la 0 legatura de patrunjel
  • 2 foi de dafin

 

Mod de preparare

1. Se curata coqueletul Edenia de capetele aripilor si de tartita si se indeparteaza sira spinarii cu o foarfeca de bucatarie. Se leaga apoi pulpele cu sfoara de bucatarie.

Optional:  Marinarea coqueletul (optional): se asaza coqueletul intr-o tava impreuna cu uleiul de floarea soarelui, ceapa alba taiata grosier, morcovul taiat grosier, lamaia taiata felii, frunzele de dafin si tijele de patrunjel usor zdrobite. Se acopera tava si se lasa la frigider minimum 3-4 ore, pentru marinare.

2. Prepararea glazurii: se amesteca cu un tel mierea, boiaua de ardei dulce, pudra de curcuma/curry si putin ulei de masline.

3. Se rumeneste coqueletul pe plita sau pe gratar pana capata putina culoare.

4. Intr-un vas de fonta sau ceramica, stropit cu putin ulei de masline, se pun cartofii spalati in prealabil. Se stropesc cu putin ulei de masline si se presara deasupra bucatele de unt. Se unge bine coqueletul cu glazura preparata anterior si se asaza in vas, deasupra cartofilor. Se presara totul cu sare grunjoasa si piper negru macinat mare, apoi se adauga in vas 3 crengute de cimbrisor, stelutele de anason si cateii de usturoi zdrobiti.

5. Se introducem vasul in cuptorul electric preincalzit la 180 OC timp de 35 minute pe functia “ventilatie”, respectiv 40 minute la 180 OC, pentru cuptoarele pe gaz. In ultimele 15 minute se adauga in vasul din cuptor fasolea verde Edenia congelata si morcovii baby Edenia congelati, impreuna cu supa de pui (sau apa).

6. Se serveste coqueletul alaturi de fasolea verde, morcovii baby si cartofii auri, cu cimbrisor si menta proaspata presarate deasupra.

Pofta buna!

Coquelet de Bretagne cu fasole verde, morcovi baby si cartofi aurii

 

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *