Coquelet de Bretagne cu fasole verde

(4 voturi)
foarte usor20 minute2 portii

Coqueletul de Bretagne se rumeneste rapid la tigaie si se alatura texturii crocante a pastailor de fasole verde Edenia. Rapid si gustos, preparatul propus de Salt’n’Sasha este ideal pentru serile in care te intorci infometat de la birou.

Ingrediente

Coquelet de Bretagne cu fasole verde

Mod de preparare

1. Transeaza coqueletul si alege bucatile care sunt pe placul tau. Eu am ales pulpitele si pieptul. Restul bucatilor pastreaza-le pentru un alt preparat ori pentru o supa.

2. Intr-o tigaie, adauga 2-3 linguri de ulei de masline, rozmarinul si 2 catei de usturoi zdrobiti cu lama cutitului. Cand uleiul s-a incins, pune bucatile de puisor in tigaie cu pielea in jos. Da focul la intensitate mare si presara sare si piper peste ele.

Coquelet de Bretagne cu fasole verde

3. Dupa ce pielea s-a rumenit putin, seteaza flacara la intensitate medie. Tine puiul la rumenit cam 3-4 minute pe fiecare parte. Scoate usturoiul din tigaie daca acesta a devenit brun. Adauga in tigaie 30 de grame de unt si 1 lingurita de otet balsamic si mai lasa puiul in tigaie aproximativ 1 minut, timp in care poti turna cu o lingurita din untul topit peste bucatile de carne. Opreste focul, scoate puiul din tigaie si lasa-l la odihnit.

4. Intr-o oala cu apa clocotita si sare, pune fasolea verde si las-o la fiert 4 minute. Scoate-o apoi intr-un bol cu apa rece, rece.

5. Topeste 50 de grame de unt intr-o tigaie, adauga doi catei de usturoi zdrobiti si gateste fasolea inca 2 minute. Asezoneaza cu sare si piper si adauga doua lingurite de otet balsamic. Soteaza inca 1 minut.

Coquelet de Bretagne cu fasole verde

6. Daca-ti sunt pe plac, rumeneste si cateva rosii cherry. Presara un pic de sare deasupra lor.

7. Aseaza fasolea pe farfurie, bucatile de coquelet deasupra si rosiile cherry langa.

Pofta buna!

Reteta propusa de Salt’n’sasha

 

Coquelet de Bretagne cu fasole verde