Coquelet de Bretagne cu legume la gratar

(9 voturi)
mediu60 minute2 portii

Rumen si suculent, coqueletul de Bretagne Edenia este pregatit la cuptor cu ingrediente simple, menite sa ii scoata in evidenta gustul autentic de pui de tara. Incearca aceasta specialitate frantuzeasca alaturi de o garnitura rapida de legume la gratar si pesto de busuioc!

Ingrediente

  • 1 Coquelet de Bretagne Edenia 550 g
  • 50 g rosii cherry
  • 50 g vinete
  • 50 g zucchini
  • 30 g ciuperci champignon
  • 1/2 ceapa alba
  • 1/2 ardei gras
  • 30 g unt
  • 30 ml ulei masline
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingura pesto de busuio
  • sare si piper

 

Mod de preparare

1. Vinetele, zucchini, ceapa si ardeiul se taie rondele, iar ciupercile se separa de codite.

2. Coquelet-ul se pune pe gratarul incins cu 15 g unt pe ambele fete, pana i se formeaza dungile caracteristice gratarului (4 minute pe fiecare parte). Se unge apoi cu uleiul de masline, sucul de lamaie, sare, piper si se lasa 20 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

3. Se aseaza legumele pe gratar pana se inmoaie, apoi se trag in tigaie cu restul de unt si o lingura de pesto amestecata cu 15 ml ulei de masline. Se servesc impreuna cu coquelet-ul.

Pofta buna!

Coquelet de Bretagne cu legume la gratar