Coquelet rôti cu piure de mazare infuzat cu menta si piure de morcovi baby cu usturoi

2017-01-31T18:01:14+00:00
    60 minute     2 portii

Marinat cu arome delicate, apoi rotisat la cuptor cu glazura de miere si menta, coqueletul crocant si suculent, se serveste cu un duo de piureuri cremoase si aromate, din mazare si morcovi baby Edenia.

Ingrediente

  • 2 Coqueleti de Bretagne Edenia 550 g
  • 1 punga de Mazare fina Edenia 1 kg
  • 1 punga de Morcovi Baby Edenia 450 g
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa alba, 1 lamaie
  • 1 morcov
  • tije de la 1 leg. de patrunjel
  • 20 g miere
  • 2 g boia ardei dulce
  • 30 ml sos de soia
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 g menta uscata
  • 100 ml vin alb
  • 100 g unt
  • 500 ml supa clara de pui / de legume
  • 100 ml smantana vegetala
  • 20 g menta proaspata
  • 4 catei de usturoi
  • 1 portocala
  • 1 steluta anason
  • sare, piper

 

Mod de preparare

1. Coqueletii decongelati in prealabil se curata de capetele aripilor si de tartita. Se indeparteaza sira spinarii cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie.

2. Intr-o tava se pun coqueleţii impreuna cu uleiul de floarea soarelui, ceapa alba taiata grosier, morcovul taiat grosier, lamaia taiata felii si tijele de patrunjel usor zdrobite. Se acopera tava si se lasa la frigider minimum 3-4 ore pentru marinare.

3. Prepararea glazurii: cu ajutorul unui tel, se emulsioneaza mierea impreuna cu boiaua de ardei dulce, sosul de soia si putin ulei de masline.

4. Dupa marinare, coqueletii se pun pe plita sau pe gratar pana capata putina culoare. Se ung cu glazura preparata, se presara cu menta uscata si se introduc in cuptorul cu convectie timp de 18-25 minute la 180 0C, cu ventilatie uscata. O data la 5 minute se stropesc cu putin vin alb si se mai ung cu emulsie, pentru a se forma crusta perfecta. In ultimele 4 minute se poate renunta la ventilatie si se poate activa partea de sus (grilul) pentru a le mentine pielea crocanta. Pentru cuptoarele electrice normale se recomanda un timp de preparare de 30 minute la 180 0C, cu ventilatie sau 24-26 minute la 185 0C, pentru cele cu gaz.

5. Prepararea piureului de mazare: se caleste putina ceapa taiata cubulete intr-o craticioara, alaturi de un cub de unt si putin ulei de masline. Se stinge cu putin vin alb si se adauga mazarea congelata Edenia. Se amesteca aproximativ 1 minut, dupa care se adauga supa clara de pui / de legume si sare. Cand mazarea este fiarta (6-8 minute), se scurge excesul de supa si se paseaza cu blenderul pana se obtine un piure brut, care ulterior se da prin sita pentru a evita cojile. Piureul se pune din nou pe foc mediu, cu putin unt, smantana de gatit si menta proaspata tocata, aproximativ 4 minute. Se asezoneaza cu sare si piper.

6. Prepararea piureului de morcovi baby: se curata usturoiul si se toaca marunt, apoi se caleste intr-o craticioara, alaturi de un cub de unt si putin ulei de masline. Se stinge cu putin vin alb si se adauga morcovii baby congelati Edenia, impreuna cu zeama de la o portocala, o steluta de anason si putina sare. Se lasa pe foc 1 minut dupa care se acopera cu supa clara de pui/legume si se fierb morcovii aproximativ 4 minute. Cand sunt gata, se scoate steluta de anason, se scurge supa in exces si se paseaza cu blenderul, cu putin unt si smantana de gatit.

7. Coqueletii marinati se servesc cu cele doua piureuri peste care se pot adauga putina mazare si cativa morcovi baby sotati in unt.

Pofta buna!