Coquelet Galangal pe pat de ratatouille cu fasole verde

(3 voturi)
mediu60 minute2 portii

In aceasta reteta de inspiratie frantuzeasca, textura crocanta a legumelor din ratatouille-ul cu fasole verde se imbina armonios cu carnea suculenta si frageda a coqueletului de Bretagne, marinat si rumenit perfect in cuptor.

Ingrediente

  • Coqueleti de Bretagne Edenia 550 g
  • 1 punga de Fasole verde Edenia 1 kg
  • 20 g mustar Dijon
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 cepe albe
  • 1 lamaie
  • 1 morcov
  • tije de la 1 leg. de patrunjel
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 g galangal/garam masala (sau curry)
  • 50 g unt
  • 1 vanata
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 ciuperci champignon
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei iute verde
  • 1 g cimbrisor
  • 30 g suc de rosii
  • 100 ml supa clara de pui
  • 30 g miez de nuca pisat
  • sare, piper

 

Mod de preparare

1. Coqueletii decongelati in prealabil se curata de capetele aripilor si de tartita. Se indeparteaza sira spinarii cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie.

2. Intr-o tava se pun coqueletii unsi cu mustarul de Dijon, impreuna cu uleiul de floarea soarelui, o ceapa alba taiata grosier, morcovul taiat grosier, lamaia taiata felii si tijele de patrunjel usor zdrobite. Se acopera tava si se lasa la frigider minim 3-4 ore pentru marinare.

3. Dupa marinare, coqueletii se pun pe plita sau pe gratar pana capata putina culoare. Se ung cu putin ulei de masline, galangal, sare, piper si se introduc in cuptorul cu convectie timp de 18-25 minute la 180 0C, cu ventilatie uscata. Pentru cuptoarele electrice normale se recomanda un timp de preparare de 25-28 minute la 180 0C, cu ventilatie sau 24-26 minute la 185 0C, pentru cele cu gaz.

4. Prepararea ratatouille-ului: Intr-o tigaie se topeste untul impreuna cu putin ulei de masline si se adauga treptat o ceapa taiata marunt, vanata taiata cubulete, ardeiul rosu taiat cubulete, ciupercile si la final dovleceii si ardeiul iute taiat rondele; adaugarea legumelor se face la interval de 1-2 minute pe foc mediu, pentru a se gati corect. Dupa dovlecei se adauga sare, piper si cimbru, precum si sucul de rosii si se mai soteaza aproximativ 4 minute pentru a pastra legumele “al dente”. La final, se sting legumele cu 20 ml de supa clara de pui.

5. Fasolea verde congelata Edenia se fierbe in supa clara de pui si se adauga ratatouille-ului impreuna cu miezul de nuca zdrobit si tras putin la tigaie. Se asezoneaza daca este cazul.

Coqueletii Galangal se servesc pe pat de ratatouille cu fasole verde.

Pofta buna!

Coquelet Galangal pe pat de ratatouille cu fasole verde