File de biban gatit la aburi cu conopida

2017-10-29T14:23:35+00:00
    25 minute     2 portii

In aceasta reteta de inspiratie asiatica, carnea gustoasa a fileului de biban este gatita la abur si servita alaturi de buchetele de conopida cu caju si glazura picanta de soya.

Ingrediente

  • ½ file de biban Edenia 600 g (se decongeleaza in prealabil in frigider)
  • ½ conopida Edenia 450 g
  • 100 g unt
  • 10 ml ulei de susan
  • 30 ml ulei de masline
  • 30 ml sos de soia
  • 30 ml miere
  • 30 g ghimbir ras
  • 80 g caju zdrobit
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lime
  • 1 ardei iute
  • ½ pachet de coriandru
  • ¼ pachet chives pentru decor
  • sare si piper dupa gust

file-biban

Mod de preparare

1. Intr-o cratita cu apa clocotita fierbem conopida Edenia timp de 4 minute dupa care o scurgem si o punem deoparte. Pastram pe foc cratita cu apa fierbinte.

2. Asezam deasupra cratitei cu apa cosul pentru gatit la aburi sau o sita. Punem fileurile de peste in cos si presaram ghimbirul ras. Acoperim si lasam sa se gateasca timp de 8 minute, pana ce carnea devine opaca.


bile-biban-2
bile-biban-1

3. Cat timp se gateste pestele, pregatim glazura de soia: intr-o tigaie incinsa adaugam uleiul de susan, jumatate din cantitatea de usturoi, sosul de soia si cateva bucatele de ardei iute tocat marunt. Cand usturoiul se caramelizeaza, luam de pe foc tigaia si cu ajutorul unui tel incorporam mierea, asezonand cu sare si piper.

bile-biban-3

4. Tot intr-o tigaie incinsa, topim putin untul cu ulei de masline, adaugand usturioul ramas, coaja de lime rasa si calim la foc mare pana ce se caramelizeaza.

   

5. Asezam in farfurie conopida, peste care presaram putin caju, ardei iute tocat marunt, frunze de coriandru si cateva fire de chives. Deasupra asezam bibanul gatit la aburi, asezonam cu sare si turnam peste glazura de soia. Pofta buna!