File de pastrav pil-pil si specialitate catalana coapta cu rosii

(0 voturi)
usor20 minute4 portii

Fileul de pastrav Edenia intr-o emulsie calda si usor picanta absorbita de specialitatea catalana se combina memorabil intr-o reteta la indemana oricui.

Ingrediente

  • 1 punga File de Pastrav Edenia 600 g, decongelat in prealabil in frigider
  • 1 lingura unt
  • 4 demibaghete cu susan
  • ½ capatana usturoi
  • 500 g rosii
  • ¼ ardei iute
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml ulei de masline
  • 2 ramuri oregano
  • sare si piper

File de pastrav pil-pil si specialitate catalana coapta cu rosii

Mod de preparare

1. Taiem rosiile in rondele, le stropim cu ulei de masline, le asezonam cu fulgi de sare si frunze de oregano, le punem pe jumatatile de bachete taiate pe lungime si apoi le introducem la cuptor la 180 °C, timp de 15 minute.

File de pastrav pil-pil si specialitate catalana coapta cu rosii

2. Curatam usturoiul si il taiem fasii subtiri. Curatam de seminte ardeiul iute si il taiem cubulete.

3. Intr-o tigaie punem uleiul de masline la foc mediu pana cand se incinge. Adaugam fasiile de usturoi si ardeiul iute. Adaugam apoi fileurile de pastrav Edenia pe care le prajim timp de 4 minute doar pe partea cu pielea. Asezonam totul cu sare si piper si stropim cu vinul alb, apoi reducem lichidul din tigaie timp de 2 minute la foc mare.

File de pastrav pil-pil si specialitate catalana coapta cu rosii

4. Luam tigaia de pe foc, adaugam untul si o asezam pe un tocator de lemn, apoi incepem sa rotim tigaia in sensul acelor de ceasornic pentru a crea o emulsie. O sa observam cum se ingroasa sosul.

5. Pe jumatate de bagheta, deasupra rosiilor coapte punem frunzele proapete de oregano si ulei de masline, asezam fileurile de pastrav Edenia impreuna cu emulsia rezultata si deasupra punem partea superioara a baghetei.

Pofta buna!

File de pastrav pil-pil si specialitate catalana coapta cu rosii

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *