Fish and chips cu conopida si arome indiene

(2 voturi)
usor20 minute4 portii

O reteta clasica preparata rapid cu fileul de cod pane de la Edenia si servita alaturi de o garnitura inedita de conopida gatita in arome indiene.

Ingrediente

  • 1 cutie File de cod pane Edenia 400 g
  • 1 punga Conopida Edenia 450 g
  • 30 g unt
  • 2 cartofi medii (250 g)
  • 1 lingura curry
  • 1 lingurita boia iute
  • ½ lingurita turmeric / curcuma
  • 2 g piper negru boabe
  • 1 g coriandru boabe
  • 1 lingura de miere
  • 10 ml ulei masline
  • ½ legatura patrunjel

Fish and chips cu conopida si arome indiene

Mod de preparare

1. Fierbem intr-o oala, timp de 10 minute, cartofii taiati felii tip wedges. Apoi ii scurgem si ii punem intr-o tava cu hartie de copt, ii presaram cu sare si piper si ii introducem in cuptorul preincalzit la 220 °C timp de 20 minute.

Fish and chips cu conopida si arome indiene

2. Asezam fileurile de cod pane Edenia congelate pe tava cu hartie de copt si le introducem in cuptor, alaturi de bucatile de cartofi wedges, timp de 18-20 minute.

Fish and chips cu conopida si arome indiene

3. Intre timp pregatim conopida. Intr-o oala cu apa clocotita si sare, blansam buchetelele de conopida Edenia congelate timp de 5-6 minute, apoi le scoatem intr-un vas cu gheata sau sub jet de apa rece, pentru a le pastra textura.

Fish and chips cu conopida si arome indiene

4. Intr-un mojar sau cu o rasnita zdrobim piperul, boabele de coriandru, turmericul, boiaua iute si curry-ul, pana obtinem un mix aromat de condimente. Incingem o tigaie in care topim untul cu putin ulei de masline, apoi adaugam condimentele din mojar si calim timp de 1 minut la foc mare pentru a activa aromele. Adaugam conopida impreuna cu 30 ml apa, reducem focul la minim si sotam timp de 4-5 minute. Cand apa s-a evaporat, adaugam mierea si amestecam.

5. Pe o farfurie usor adanca asezam buchetelele de conopida si cartofii, apoi fileurile de cod pane rumenite. Presaram pe deasupra putina boia iute si patrunjel tocat. Optional, putem inlocui patrunjelul cu coriandru proaspat.

Pofta buna!

Fish and chips cu conopida si arome indiene