Foietaj cu rosii, mozzarella, cimbrisor si busuioc

(2 voturi)
usor35 minute8 portii

Gustare crocanta cu mozzarella si rosii, aromata cu busuioc si cimbrisor, simplu de preparat cu aluatul pentru foietaj Edenia.

Ingrediente

  • 1/2 pachet de Aluat pentru foietaj Edenia 800 g, decongelat in prealabil, la temperatura camerei
  • 150 g mozzarella rasa
  • 300 g rosii
  • 10 crengute cimbrisor
  • 3 ramuri busuioc
  • 50 ml ulei de masline
  • sare si piper

 

Mod de preparare

1. Intr-o tava cu hartie de copt intindem o bucata de aluatul pentru foietaj Edenia, decongelat in prealabil. Putem lasa aluatul intreg sau il putem taia in forme patrate, fie in triunghiuri. Cu o furculita intepăm aluatul din aproape in aproape pentru a impiedica cresterea lui. Ungem aluatul cu ulei de masline si introducem tava in cuptor timp de 10 minute la o temperatura de 180 °C.

2. Scoatem tava din cuptor, presaram peste aluat mozzarella rasa, feliile de rosii, frunzulitele de cimbrisor si busuiocul tocat. Asezonam cu sare si piper si stropim cu ulei de masline.

3. Introducem tava din nou in cuptor pentru alte 12-15 minute. Servim foietajul cu mozzarella si rosii cald, proaspat scoasa din cuptor.

Pofta buna!

Foietaj cu rosii, mozzarella, cimbrisor si busuioc