Frittata cu sunca si legume

(6 voturi)
foarte usor40 minute4 portii

Servita calda sau rece, aceasta fritatta cu legume Edenia, propusa de Edith’s Kitchen, se prepara usor, la cuptor. Gratinata cu mozzarella, transforma orice masa intr-o veritabila fiesta.

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri parmezan ras
  • 100 g sunca presata
  • 200 g Amestec cu porumb Edenia
  • 1/2 lingurita granule usturoi (sau 1 catel mare de usturoi)
  • 2 linguri de ulei
  • 60 g mozzarella rasa (pentru deasupra)
  • sare, piper

Frittata cu sunca si legume

Mod de preparare

1. Incingem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si adaugam amestecul cu porumb Edenia congelat, sare si piper. Lasam acoperit, amestecand din cand in cand cca 7-8 minute. La sfarsit adaugam  usturoiul granule (sau usturoiul pisat) si sunca taiata fasii subtiri. Omogenizam.

2. Punem legumele cu sunca intr-o tava/tigaie care merge la cuptor, pe care am uns-o cu putin ulei.

3. Batem ouale cu putina sare si piper, adaugam parmezanul ras, omogenizam si turnam ouale peste legume.

Frittata cu sunca si legume

4. Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 15 minute cand punem deasupra mozzarella rasa si mai lasam la cuptor 5-10 minute.

5. Servim calda sau rece cu salata de rosii sau orice alta garnitura.

Pofta buna!

Reteta propusa de Edith’s Kitchen

Frittata cu sunca si legume