Millefeuille cu zmeura, frisca si sos de ciocolata

(4 voturi)
usor20 minute9 portii

Impresioneaza-ti prietenii cu un desert deosebit, gatit precum un veritabil Chef! Foile pentru placinta Edenia crocante si aurii sunt cladite delicios intr-un millefeuille cu zmeura, frisca pufoasa si sos de ciocolata neagra.

Ingrediente

  • 1 pachet Foi pentru placinta Edenia 400 g (decongelate la temperatura camerei)
  • 150 g unt
  • 300 ml smantana lichida pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 g zmeura (poate fi si congelata)
  • 2 g piper rosu macinat

Millefeuille cu zmeura, frisca si sos de ciocolata

Mod de preparare

1. Desfacem cu grija foile pentru placinta Edenia, decongelate la temperatura camerei. Luam prima foaie si o ungem cu untul topit in prealabil. Adaugam peste ea a doua foaie si o ungem si pe aceasta cu unt. Repetam pana avem un strat de 4 foi puse una peste alta, fiecare unse cu unt.

Millefeuille cu zmeura, frisca si sos de ciocolataMillefeuille cu zmeura, frisca si sos de ciocolata

2. Taiem acest strat de foi in 9 patrate egale. Punem patratele intr-o tava cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit la 180 °C, timp de 4-6 minute, pana ce foile devin aurii si crocante. Apoi le lasam la racit.

Millefeuille cu zmeura, frisca si sos de ciocolataMillefeuille cu zmeura, frisca si sos de ciocolata

3. Pentru prepararea sosului de ciocolata pregatim un bain marie: asezam un castron de inox peste o oala cu apa clocotita, iar in el topim ciocolata. Adaugam peste ea 50 ml de smantana lichida si amestecam pana se omogenizeaza.

4. Separat, mixam 250 ml de smantana lichida, pana devine consistenta. Adaugam zaharul pudra si mixam in continuare pana obtinem o frisca ferma si pufoasa. Punem putin piper rosu macinat in frisca.

5. Pentru o portie folosim unul dintre cele 9 patrate formate din 4 foi fiecare. Pe o farfurie asezam in mijloc o lingura de sos de ciocolata, iar peste el prima foaie. Pe foaie punem frisca si cateva bucati de zmeura (decongelata). Apoi a doua foaie peste care adaugam inca un strat de frisca, bucati de zmeura si sos de ciocolata. Punem deasupra a treia foaie, un ultim strat de frisca si ornam cu bucati rupte din cea de-a patra foaie, stropi de sos de ciocolata si bucati de zmeura. Decoram cu piper rosu macinat.

Millefeuille cu zmeura, frisca si sos de ciocolata

Pofta buna!

 

Millefeuille cu zmeura, frisca si sos de ciocolata

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *