Oua ochiuri in foietaj

2017-01-31T18:30:21+00:00

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

    25 minute     6 portii

O idee ingenioasa pentru un mic dejun altfel: oua ochiuri facute la cuptor, cu cascaval, pe pat de foietaj Edenia. Ideala pentru diminetile creative.

Ingrediente

  • 1/2 pachet de Aluat pentru foietaj Edenia 800 g, decongelat in prealabil, la temperatura camerei
  • 100 g cascaval ras
  • 6 oua
  • 50 ml ulei de masline
  • ½ legatura marar
  • 100 g boabe de fasole / orez
  • sare si piper

 

Mod de preparare

1. Luam o foaie de aluat de foietaj Edenia, decongelata in prealabil la temperatura camerei, o intindem putin cu sucitorul si o taiem in 6 patratele egale.

2. Punem fiecare din patratelele de foietaj in forme de minitarte, pe foaie de copt. Peste aluat punem o greutate (sugeram boabe de fasole sau de orez) si introducem in cuptorul preincalzit la 180 °C tava cu minitarte.

3. Dupa aproximativ 10 minute scoatem tava din cuptor, si indepartam boabele de fasole sau de orez. Ungem aluatul cu uleiul de masline, si adaugam cascavalul ras distribuit in mod egal in fiecare dintre cele 6 forme.

4. Peste cascaval spargem cate un ou proaspat. Asezonam cu sare si piper si introducem in cuptor pentru alte 10 minute.

5. Le servim calde, cu marar tocat presarat pe deasupra.

Pofta buna!

[/vc_column_text][vc_single_image image=”2494″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]