O gustare exotica si rapida de inspiratie indiana. Conopida Edenia invelita in aluat crocant si aromat merge de minune oricand ai pofta de rontait. Reteta propusa de Casuta Laurei
Ingrediente
- 320 g Conopida Edenia
- sare  dupa gust
- turmeric  o lingurita
- 43 g malai
- o lingura pesmet (asta e de la mine adaugire)
- 2 linguri amidon de porumb
- 1/2 lingurita boia
- 1/2 lingurita pasta de usturoi (eu am pus usturoi granulat de la naturisti)
- 1/4 lingurita garam masala
- 1/4 lingurita chimen
- 1/4 lingurita sare
- un sfert de cana de apa
- ulei pentri prajit
Mod de preparare
1. IntrÂ-un bol, am amestecat conopida cu putina sare si turmeric si am lasat deoparte zece minute.
2. IntrÂ-un alt bol, amestecam restul ingredientelor uscate, adaugam conopida, apa si amestecam cu mana bine. Aluatul se va lipi de conopida, in principiu nu trebuie sa fie prea lichid. Eu n-Âam insistat prea mult cu imbracarea conopidei in aluat, nu eram sigura care va fi gustul, asa ca am… imbracat-Âo doar lejer.
3. Incingem uleiul in wok (cantitatea de ulei sa fie de douaÂ, trei degete) si adaugam conopida invelita in aluat. Uleiul trebuie sa friga inainte sa adaugam conopida, dupa ce o punem in tigaie, dam focul putin mai incet (eu am neglijat detaliul asta si ultimele conopide au ajuns mai…parlite).
4. O gustarica exotica si rapida!
Pofta buna!
Reteta propusa de Casuta Laurei