Pakora – gustare indiana

2017-01-31T17:48:55+00:00
    30 minute     4 portii

O gustare exotica si rapida de inspiratie indiana. Conopida Edenia invelita in aluat crocant si aromat merge de minune oricand ai pofta de rontait. Reteta propusa de Casuta Laurei

Ingrediente

  • 320 g Conopida Edenia
  • sare ­ dupa gust
  • turmeric ­ o lingurita
  • 43 g malai
  • o lingura pesmet (asta e de la mine adaugire)
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1/2 lingurita boia
  • 1/2 lingurita pasta de usturoi (eu am pus usturoi granulat de la naturisti)
  • 1/4 lingurita garam masala
  • 1/4 lingurita chimen
  • 1/4 lingurita sare
  • un sfert de cana de apa
  • ulei pentri prajit

Mod de preparare

1. Intr­-un bol, am amestecat conopida cu putina sare si turmeric si am lasat­ deoparte zece minute.

2. Intr­-un alt bol, amestecam restul ingredientelor uscate, adaugam conopida, apa si amestecam cu mana bine. Aluatul se va lipi de conopida, in principiu nu trebuie sa fie prea lichid. Eu n-­am insistat prea mult cu imbracarea conopidei in aluat,­ nu eram sigura care va fi gustul, asa ca am… imbracat-­o doar lejer.

3. Incingem uleiul in wok (cantitatea de ulei sa fie de doua­, trei degete) si adaugam conopida invelita in aluat. Uleiul trebuie sa friga inainte sa adaugam conopida, dupa ce o punem in tigaie, dam focul putin mai incet (eu am neglijat detaliul asta si ultimele conopide au ajuns mai…parlite).

4. O gustarica exotica si rapida!

Pofta buna!

Reteta propusa de Casuta Laurei