File de Pastrav cu ierburi provensale, conopida, bacon si alune de padure

(3 voturi)
usor20 minute4 portii

Aromele Provence-ului disponibile in orice sezon! Textura fina a fileului de pastrav Edenia este evidentiata prin contrastul dintre textura crocanta a alunelor si a baconului alaturate buchetelelor de conopida.

Ingrediente

  • 1/2 punga Edenia File de pastrav 600 g, decongelat in prealabil, in frigider
  • 1 punga Conopida Edenia 450 g
  • 15 g ierburile provensale
  • 8 linguri ulei de masline
  • 130 g bacon
  • ½ lingurita de nucsoara
  • 1 lingurita otet
  • coaja si zeama de la 1/2 lamaie
  • 60 g alune de padure
  • sare si piper

File de Pastrav cu ierburi provensale, conopida, bacon si alune de padure

Mod de preparare

1. Mixam amestecul de ierburi uscate provensale cu 3 linguri de ulei de masline. Punem fileurile de pastrav, decongelate in prealabil, intr-o tava pe hartie de copt si le ungem cu aceasta pasta. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 150 oC timp de 10 minute.

File de Pastrav cu ierburi provensale, conopida, bacon si alune de padure

2. Intr-o oala cu apa clocotita, adaugam o lingurita de sare si lingurita de otet, apoi conopida congelata Edenia, pe care o blansam 2 minute. Scoatem conopida intr-un bol cu apa rece si o rupem in bucati mai mici.

File de Pastrav cu ierburi provensale, conopida, bacon si alune de padure

3. Taiem baconul julienne, il calim intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline timp de 2 minute, dupa care adaugam conopida si presaram deasupra sare, piper si nucsoara. Sotam energic, miscand tigaia circular si amestecand cu o spatula de lemn. Adaugam alunele de padure, coaja si zeama de la o jumatate de lamaie.

File de Pastrav cu ierburi provensale, conopida, bacon si alune de padure

4. Pe o farfurie intinsa asezam garnitura de conopida cu bacon impreuna fileurile de pastrav prospat scoase din cuptor.

Pofta buna!

File de Pastrav cu ierburi provensale, conopida, bacon si alune de padure

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *