Pesto de spanac cu muguri de pin si parmezan

(1 voturi)
foarte usor15 minute6 portii

Spanacul plin de vitamine si minerale se alatura parmezanului si mugurilor de pin intr-un pesto sanatos si rapid, ideal pentru petreceri sau pentru vizionarea unui film alaturi de prieteni si un bol de nachos.

Ingrediente

  • 1 punga de Spanac tocat portii Edenia 450 g
  • 200 g muguri de pin
  • 60 ml ulei de masline
  • 100 g parmezan ras
  • 1 lingurita de coaja de lamaie rasa fin
  • sare si piper negru dupa gust

Mod de preparare

1. Punem o oala cu apa pe foc si dam apa in clocot. Asezam spanacul tocat Edenia congelat intr-o sita, deasupra oalei, astfel incat spanacul sa nu intre in apa. Il lasam cca 6 minute la aburul fierbinte, pana cand se decongeleaza, apoi il lasam sa se scurga, tot in sita.

2. Cat timp se scurge spanacul, tragem mugurii de pin la tigaie, la foc mediu, timp de 3-4 minute.

3. Adaugam spanacul, majoritatea mugurilor de pin si coaja de lamaie rasa in vasul de la blender sau in robotul de bucatarie, apoi mixam pe pozitia “PULSE” timp de 4-5 secunde. Repetam operatiunea de 3 ori. Lasam blender-ul pornit la viteza mica, si adaugam treptat, uleiul de masline, pana obtinem o textura cremoasa.

4. Transferam amestecul intr-un bol. Asezonam cu sare si piper, apoi adaugam parmezanul ras cu o spatula, amestecand usor, pana ce pesto-ul se omogenizeaza.

5. Presaram cativa muguri de pin deasupra si servim intr-un bol alaturi de paine prajita, chips-uri de nacho sau grisine crocante.

Pofta buna!

Pesto de spanac cu muguri de pin si parmezan

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *