Piure de mazare cu menta si avocado

(10 voturi)
foarte usor15 minute20 portii

Reinterpretarea clasicului guacamole intr-o crema sanatoasa de mazare si avocado, plina de vitamine si minerale. Crema poate fi servita drept antreu rece, pe o felie de bagheta prajita sau ca si garnitura calda pentru un preparat cu peste.

Ingrediente

  • 1 punga Mazare fina Edenia 450 g
  • 1 avocado
  • 30 ml suc de lamaie
  • 30 g unt
  • 20 ml ulei de masline
  • 2 crengute menta proaspata
  • 1 ceapa alba tocata marunt
  • 2 catei de usturoi tocati
  • muguri de menta
  • 1 bagheta frantuzeasca
  • sare si piper negru dupa gust

 

Mod de preparare

1. Intr-o craticioara, calim la foc mediu ceapa si usturoiul in unt amestecat cu putin ulei de masline (pentru a nu se arde untul). Cand ceapa este rumenita, adaugam mazarea Edenia congelata, asezonam cu sare si piper, apoi calim timp de 3 minute, la foc mediu.

2. Adaugam apa cat sa se acopere mazarea, apoi fierbem la foc mediu inca 7-8 minute. Apoi scurgem mazarea.

3. Curatam avocado-ul de coaja si de sambure, il tocatam marunt si il punem peste mazare, impreuna cu sucul de lamaie.

4. Blendam intrega compozitie la viteza medie pana obtinem o consistenta cremoasa. Adaugam putina menta tocata fin si amestecam.

5. Putem servi crema de mazare cu avocado pe felii de bagheta prajite, decorata cu muguri de menta proaspata.

Pofta buna!

Piure de mazare cu menta si avocado

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *