Pizza Margherita cu pesto de spanac, muguri de pin si rosii uscate

(3 voturi)
usor20 minute2 portii

Pizza Margherita cu blat subtire si crocant, copt pe vatra, este baza ideala pentru creativitatea ta! Adauga peste stratul de sos de rosii proaspete si mozzarela ingredientele preferate sau incearca propunerea noastra cu pesto de spanac si crema de branza.

Ingrediente

  • 1 cutie de Pizza Margerita Edenia 275 g
  • 1 punga de Spanac tocat portii Edenia 450 g
  • 50 g crema de branza Philadelphia (sau ricotta)
  • 50 g rucola
  • 20 g pesmet auriu sau panko
  • 50 g rosii uscate
  • 30 g muguri pin
  • 40 ml ulei de masline
  • sucul de la o lamaie
  • 2 g piper negru proaspat macinat, un praf de sare

Pizza Margherita cu pesto de spanac, muguri de pin si rosii uscate

Mod de preparare

1. Asezam pizza Edenia congelata pe tava cu hartie de copt si o introducem în cuptorul preincalzit la 200 °C timp de 10-12 minute.

Pizza Margherita cu pesto de spanac, muguri de pin si rosii uscate

2. Intr-o sita, deasupra unei oale cu apa clocotita, decongelam la abur spanacul tocat, timp de 5-8 minute.

3. Intr-un vas de blender punem spanacul, pesmetul, rosiile uscate, frunze de rucola, sucul de lamaie, muguri de pin si uleiul de masline, si apoi blendam la viteza medie timp de 40 de secunde, pana obtinem un amestec omogen, usor granulat.

4. Scoatem pizza din cuptor, o ungem cu pesto, apoi asezam deasupra cateva lingurite de Philadelphia (sau ricotta), raspandite inegal. Decoram cu frunze de rucola, piper negru proaspat macinat, felii de rosii uscate si muguri de pin.

Pofta buna!

Pizza Margherita cu pesto de spanac, muguri de pin si rosii uscate