Placinta cu spanac, feta si file de pastrav

2020-04-14T15:50:28+00:00
    35 minute     4 portii

Atunci cand vrei sa organizezi o seara greceasca veritabila, impresioneaza-ti invitatii cu aceasta reteta rapida de placinta. Fileul de pastrav Edenia este invelit in foile fine si crocante, alaturi de spanac, branza feta si stafide.

Ingrediente

 

Mod de preparare

1. Intr-o tigaie incinsa cu putin unt si ulei de masline adaugam usturoiul si ceapa tocate, calim 1 minut, apoi punem spanacul tocat congelat Edenia si sotam timp de 4 minute. Asezonam cu sare si piper, apoi scurgem spanacul intr-o sita.

2. Punem spanacul intr-un bol si amestecam cu branza feta, stafidele si cateva frunze de oregano.

_DSC0098

3. Tapetam fileurile de pastrav Edenia decongelate cu un servetel de hartie si le prajim intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline, cate 1 minut pe fiecare parte. Asezonam cu sare si piper, apoi le tocam marunt.

_DSC0104

4. Desfacem cu grija foile Edenia decongelate. Luam prima foaie si o ungem cu ulei de masline. Peste ea punem a doua foaie si o ungem de asemenea cu ulei. Repetam operatiunea pana avem un teanc de 10 foi de placinta, suprapuse si unse cu ulei de masline fiecare.

_DSC0119

5. Asezam compozitia de spanac longitudinal, la baza foilor, lasand 2 cm liberi pana la fiecare margine, apoi presaram deasupra bucatelele de file de pastrav. Rulam astfel incat sa obtinem un cilindru aplatizat si sigilam marginea cu ulei de masline. Ungem cilindrul cu ulei de masline, apoi, cu ajutorul unui cutit, realizam deasupra 8-10 taieturi diagonale mici, pe lungimea acestuia.

6.  Asezam ruloul pe o tava cu hartie de copt. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 OC timp de 25 de minute, pana cand foile de placinta devin aurii.

_DSC0136_DSC0142

7. Servim placinta cu oregano proaspat presarat deasupra.

Pofta buna!

_DSC0191