Prajitura crocanta cu cirese si migdale

2017-01-31T17:44:19+00:00
    25 minute     6 portii

Combina savoara cireselor cu aluatul crocant si pasta de migdale intr-un desert creativ, reinterpretat, de vara: prajitura cu cirese.

Ingrediente

  • 1/2 pachet de Aluat pentru foietaj Edenia 800 g, decongelat in prealabil, la temperatura camerei
  • 500 g cirese fara samburi
  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 100 g migdale
  • 30 g zahar vanilat

 

Mod de preparare

1. Intr-o tava cu hartie de copt intindem o bucata de aluat de foietaj Edenia, decongelat in prealabil, si il taiem in 6 patratele egale.

2. Intr-un vas de blender amestecam migdalele, untul si 100 g zahar, pana obtinem o pasta cu care ungem fiecare patrat din aluatul de foietaj.

3. Intoarcem toate cele 4 colturi ale patratelelor de foietaj, rulandu-le spre interior, formand astfel o margine perimetrala.

4. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 °C timp de 10-12 minute.

5. Intre timp, punem pe foc intr-o oala ciresele taiate in jumatati, jumatate de pahar de apa si zaharul ramas, pana cand dau in clocot. Scurgem de excesul de sirop si punem ciresele in cosuletele de foietaj scoase din cuptor apoi ungem foietajul cu oul batut.

6. Introducem iar tava in cuptor pentru inca 10 minute. Servim prajitura calduta, presarata cu zahar vanilat.

Pofta buna!