Prajitura Napoleon

(8 voturi)
usor30 minute6-8 portii

Prajitura cu cinci ingrediente, extrem de usor de preparat. Aluatul pentru foietaj crocant contrasteaza perfect cu frisca pufoasa din aceasta prajitura pe cat de simpla, pe atat de nobila. Reteta propusa de “Carte de retete“.

Ingrediente

Prajitura Napoleon

Mod de preparare

1. Se ia foaia de aluat de foietaj decongelat in prealabil si se taie in doua.

Prajitura Napoleon

2. In tava se pune foaie de copt, pe care se aseaza cele doua foi de aluat de foietaj. Daca nu vreti sa se umfle foile, le intepati cu o furculita.

Prajitura Napoleon

3. Se da tava la cuptor si se coc foile pana cand s-au umflat si s-au rumenit.

4. Se lasa sa se raceasca si se taie, astfel incat vom obtine 4 foi. Una dintre ele o vom sfarama, aceasta va veni deasupra prajiturii.

Prajitura Napoleon

 

5. Se bate frisca, daca nu e indulcita mai adaugam zahar. Se adauga bobite de vanilie si apa de trandafir si se mai bate putin.

6. Se imparte frisca in trei parti. Se aplica frisca peste o foaie, se aseaza cealalta peste, iar frisca, iar o foaie si iar frisca.

7. Deasupra se presara foaia maruntita si se pudreaza cu zahar. Se feliaza si se da la frigider 3 ore.

Pofta buna!

Reteta propusa de Carte de retete

Prajitura Napoleon

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *