Pui dulce acrisor cu fasole verde

(0 voturi)
foarte usor25 minute4 portii

Aromata cu ghimbir, usturoi si sos de soia, fasolea verde este pregatita rapid la wok, alaturi de bucati fragede de pui dulce-acrisor. Gustos si exotic, preparatul propus de “Retete de suflet” condimenteaza discret experienta culinara.

Ingrediente

  • 500 g piept de pui dezosat
  • 1 punga de Fasole verde Edenia 450 g
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 2 catei de usturoi
  • 3 cm ghimbir
  • 4 linguri sos de soia
  • 2 lingurite amidon de porumb
  • 2 lingurite zahar
  • 2 linguri otet de vin alb
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 fire de ceapa verde
  • 400 g orez

Pui dulce acrisor cu fasole verde

Mod de preparare

1. Carnea de pui si ardeiul se taie fasii subtiri.

2. Usturoiul se taie fin. Ghimbirul se curata de coaja si se rade pe razatoarea mica. Ceapa verde se taie felii subtiri.

3. Sosul de soia, zaharul, otetul si amidonul se amesteca bine pana ce toate ingredientele se omogenizeaza.

4. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie antiaderenta (wok). Se adauga carnea de pui si se gateste la foc mare 3- 4 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga legumele si se amesteca.

Pui dulce acrisor cu fasole verde

5. Mancarea se gateste la foc mediu – mare 5 minute, amestecand din cand in cand.

6. Se adauga usturoiul, ghimbirul si ceapa verde. Se amesteca bine si mancarea se gateste 4 minute la foc mic. In cazul in care mancarea da semne ca s-ar prinde de fund, se poate adauga cate putina apa.

7. In final se adauga sosul de soia, se amesteca bine si se mai gateste 3 minute.

8. Acest pui dulce acrisor cu fasole verde se seveste cu orez basmati fiert in apa (conform instructiunilor).

Pofta buna!

Reteta propusa de Retete de suflet

 

Pui dulce acrisor cu fasole verde

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *