Quiche cu spanac si branza haloumi

(1 voturi)
usor35 minute6-8 portii

Aromele mediteraneene ale uleiului de masline si branzei haloumi se contopesc cu aluatul pentru foietaj auriu si spanacul frunze plin de minerale si vitamine. Acest quiche cu spanac si branza se poate servi cald sau rece, atat la petreceri cat si la birou sau chiar scoala.

Ingrediente

 

Mod de preparare

1. Punem o oala cu apa pe foc si dam apa in clocot. Asezam spanacul frunze Edenia intr-o sita, deasupra oalei, astfel incat spanacul sa nu intre in apa. Il lasam cca 6 minute la aburul fierbinte, pana cand se decongeleaza, apoi il lasam sa se scurga, tot in sita.

2. Cat timp se scurge spanacul, intr-un bol amestecam cu un tel parmezanul ras cu ouale si smantana lichida, pana obtinem o compozitie omogena.

3. Intr-un alt vas amestecam spanacul, cu branza telemea zdrobita si putin ulei de masline, iar apoi asezonam cu sare si piper dupa gust.

4. Desfacem aluatul pentru foietaj Edenia, decongelat in prealabil, la temperatura camerei, si cu tava rotunda in care vom coace quiche-ul decupam un cerc de aluat. Intindem putin cercul de aluat cu un sucitor, asftel incat sa depaseasca marginile tavii cu 3 cm. Asezam aluatul intins in tava rotunda, unsa in prealabil cu unt, astfel incat marginile aluatului sa acopere peretii tavii.

5. Adaugam peste aluat spanacul amestecat cu telemea apoi turnam deasupra lui oul amestecat cu parmezan. Asezonam cu nucsoara si presaram cubuletele de branza haloumi.

6. Preincalzim cuptorul electric la 175 oC pe functia “ventilatie” sau cel pe gaz la 160 oC, introducem tava in cuptor si coacem timp de 20 de minute, pana ce marginile quiche-ului se rumenesc.

Pofta buna!

Quiche cu spanac si branza haloumi

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *