Rulou de Pastrav cu spanac si prosciutto

(1 voturi)
mediu25 minute3 portii

Pregatite rapid la cuptor, rulourile din file de pastrav sunt umplute cu prosciutto crocant si spanac frunze sotat in unt.

Ingrediente

1 punga Edenia File de pastrav 600 g, 1 punga Edenia Spanac frunze 450 g , 1/4 pachet de unt, 2 catei de usturoi, 1 pachet prosciutto, 1 crenguta cimbrisor, 200 ml ulei de masline, 1/2 lamaie, germeni, sare si piper dupa gust

Rulou de Pastrav cu spanac si prosciutto

Mod de preparare

1. Punem o oala cu apa pe foc si dam apa in clocot. Asezam spanacul frunze Edenia intr-o sita, deasupra oalei cu apa, astfel incat spanacul sa nu intre in apa. Il lasam cateva minute la aburul fierbinte, pana cand se separa frunzele.

Rulou de Pastrav cu spanac si prosciutto

2. Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline si unt, calim usturoiul tocat.  Punem ulei peste unt ca sa crestem temperatura de fierbere a untului. Astfel evitam arderea untului.

Rulou de Pastrav cu spanac si prosciutto

3. Adaugam apoi spanacul, sare si piper dupa gust .

4. Sotam spanacul timp de 4 minute, la foc mare.

Rulou de Pastrav cu spanac si prosciutto Rulou de Pastrav cu spanac si prosciutto

5. Fileurile de pastrav Edenia, decongelate peste noapte la frigider, le asezam  cu pielea in jos.   Peste ele adaugam o felie de prosciutto, apoi un strat din sote-ul de spanac.

Rulou de Pastrav cu spanac si prosciutto

6. Rulam fileurile cu grija si le legam fin cu putina sfoara sau le prindem atent cu o scobitoare. Presaram peste ele cimbrisor si sucul de la o jumatate de lamaie.  Intr-o tava, punem hartie de copt si o stropim cu putin ulei de masline. Asezam rulourile de pastrav in tava.

7. Introducem tava cu rulourile de pastrav in cuptorul preincalzit la 190 de grade, timp de 12-14 minute.

Rulou de Pastrav cu spanac si prosciuttoRulou de Pastrav cu spanac si prosciutto  

8. Asezam rulourile intr-o farfurie, usor asimetric. Optional, putem adauga si o salata de valeriana. Picuram putin ulei de masline peste.

Pofta buna!

Rulou de Pastrav cu spanac si prosciutto