Salata de fasole verde cu vinaigrette de busuioc

(3 voturi)
usor15 minute3 portii

Gustul si textura pastailor de fasole verde sunt evidentiat armonios in aceasta reteta de salata rapida cu dressing inedit, branza de capra si muguri de pin.

Ingrediente

  • 1 punga fasole verde intreaga Edenia 450 g
  • 1 ceapa rosie
  • 60 ml ulei de masline extravirgin
  • 100 g branza de capra maturata (pentru varianta de post, putem inlocui branza cu tofu)
  • 40 g muguri pin
  • 20 ml otet balsamic
  • sare, piper
  • 1 pachet busuioc proaspat

Salata de fasole verde cu vinaigrette de busuioc

Mod de preparare

1. Intr-o oala cu apa clocotita si sare punem fasolea verde congelata. O lasam la foc mediu timp de 6 minute, pana ce aceasta devine crocanta. Apoi o scurgem de apa si o lasam la racit.

2. Pentru a prepara vinaigrette-ul, tocam marunt ceapa rosie si o punem intr-un bol. Peste ea adaugam uleiul de masline, busuiocul tocat, otetul balsamic, sare si piper. Amestecam cu un tel toate ingredientele.

Salata de fasole verde cu vinaigrette de busuioc    Salata de fasole verde cu vinaigrette de busuioc

3. Dupa ce s-a racit fasolea verde, o amestecam cu vinaigrette-ul.

Salata de fasole verde cu vinaigrette de busuioc

4. Intr-o tigaie incinsa, calim la foc mare mugurii de pin, timp de 3 minute, pana se rumenesc.

Salata de fasole verde cu vinaigrette de busuioc

5. Pentru servire, asezam fasolea cu sos vinaigrette pe o farfurie si presaram pe deasupra branza de capra zdrobita si mugurii de pin trasi la tigaie.

Pentru varianta de post a acestei retete, putem inlocui branza de capra cu tofu.

Pofta buna!

Salata de fasole verde cu vinaigrette de busuioc

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *