Salata Stir Fry cu rucola, valeriana si vinaigrette de portocala

(3 voturi)
foarte usor15 minute2 portii

Servita calda sau rece, aceasta salata impresioneaza prin textura, gust si vitamine. Amestecul stir fry cu orez si un mix de opt legume, este pregatit alaturi de un dressing citric si miez de fistic crocant. Ideala pentru diete sanatoase.

Ingrediente

  • 1 punga Edenia Amestec Stir Fry 450 g
  • 100 g pachet rucola
  • 100 g pachet valeriana
  • cateva frunze de amaranth (pentru decor)
  • 1 portocala
  • 30 ml ulei de masline
  • 20 ml otet balsamic
  • 2 g fulgi de chili
  • 30 g miez de fistic
  • sare si piper dupa gust

Salata Stir Fry cu rucola, valeriana si vinaigrette de portocala

Mod de preparare

1. Calim intr-o tigaie amestecul stir Fry Edenia cu putin ulei de masline, la foc mediu, timp de 6-8 minute. Nu uita sa condimentezi legumele cu fulgi de chilli, sare si piper dupa gust.

Plin de vitamine si culoare, Amestecul stir Fry Edenia contine orez si un mix de 8 legume, gata curatate si tocate: mazare, morcovi baby, ceapa, ciuperci, ardei rosu, ardei verde si porumb dulce.

Salata Stir Fry cu rucola, valeriana si vinaigrette de portocala

2. Iar acum iti vom dezvalui secretul sosului minune, care transforma aceasta reteta intr-una cu totul si cu totul speciala: amestecam cu un tel, intr-un bol, uleiul, otetul balsamic si sucul de la o portocala.

Salata Stir Fry cu rucola, valeriana si vinaigrette de portocala

3. Punem apa la fiert intr-o oala, iar cand aceasta clocoteste, adaugam rucola si valeriana. Le lasam nici mai mult nici mai putin de 30 de secunde la oparit, apoi le spalam sub un jet de apa rece si le scurgem.

4. Inca putin si ajungem la finalul victorios si gustos al retetei! Presaram dressing-ul peste rucola si valeriana, apoi adaugam amestecul Edenia stir Fry din tigaie si amestecam intreaga compozitie.

Salata Stir Fry cu rucola, valeriana si vinaigrette de portocalaSalata Stir Fry cu rucola, valeriana si vinaigrette de portocala

5. Pentru nota 10 la impresia artistica, ne folosim de un cerc de inox sau un bol si asezam salata in forma cilindrica. Apoi presaram deasupra ei fisticul zdrobit si cateva firicele de amaranth.

Salata stir Fry se poate servi calda sau rece.

Este potrivita si pe post de garnitura. Se completeaza de minune cu fileurile de pastrav Edenia, cod loins-ul sau chiar micutul coquelet!

Pofta buna!

Salata Stir Fry cu rucola, valeriana si vinaigrette de portocala