Salata tip boeuf cu piept de curcan

2017-01-31T17:59:21+00:00
    25 minute     2 portii

Pregateste rapid o salata consacrata cu un twist modern! Amestecul pentru salata boeuf Edenia, plin de gust si vitamine alaturi de maioneza de casa si pieptul fraged de curcan se armonizeaza perfect in doar 25 de minute.

Ingrediente

  • 1 punga Edenia Amestec pentru Salata de boeuf 450 g
  • 1 bucata ciabatta
  • 200 g piept curcan
  • 2 oua (unul fiert si unul crud)
  • 2 lingurite mustar clasic
  • 50 g castraveti murati
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • ½ pachet busuioc fresh
  • 5 ml crema otet balsamic pentru décor
  • ¼ pachet ruccola pentru decor
  • sare si piper

Mod de preparare


1.
Intr-un vas cu apa si putina sare, punem pieptul de curcan la fiert.

2. Intre timp pregatim maioneza: in recipientul de mixer punem un galbenus fiert, cu un praf de sare. Il zdrobim cu ajutorul unei furculite, apoi adaugam un galbenus crud, 2 lingurite de mustar si putina zeama de lamaie si amestecam toate aceste ingrediente cu un mixer, adaugand putin cate putin uleiul de floarea soarelui. Mixam pana cand ajungem la o consistenta cremoasa.

_DSC8256

3. In apa in care a fiert pieptul de curcan, adaugam amestecul pentru salata de boeuf Edenia si lasam legumele la fiert timp de 6-8 minute.

_DSC8214

4. Cat timp acestea fierb, taiam cubulete carnea de curcan, albusul fiert si castravetii murati.  Amestecam legumele, curcanul, albusul fiert si castravetii cu o parte din maioneza. Pastram putina maioneza si pentru decor.

_DSC8266

5. Introducem ciabatta in cuptorul preincalzit la 200 °C, timp de 6-8 minute.

6. Cat timp aceasta se rumeneste, pregatim pesto-ul de busuioc: punem intr-un recipient inalt frunzele de busuioc, un praf de sare, putin ulei de masline si pasam pana cand se transforma intr-o pasta omogena, usor de intins pe farfurie.

7. Decoram o farfurie cu cateva legume si frunzulite de rucola, iar in mijloc “pictam” cu pesto de busuioc. Cu ajutorul unei forme cilindrice de inox asezam salata peste sos si o tapetam deasupra cu restul de maioneza. Ornam la final cu crema de otet balsamic. Servim salata alaturi de doua feliute prajite de ciabatta.

Pofta buna!