Supa crema de broccoli cu file de somon

(0 voturi)
usor25 minute6 portii

O supa crema de broccoli fresh, plina de vitamine si minerale. Fileul de somon cu aroma de lamaie si cimbrisor completeaza spectacolul gustativ. Alternativa rapida si sanatoasa la traditionalele supe cu peste.

Ingrediente

  • 1 punga de Broccoli Edenia 450 g
  • 250 g file de somon
  • 30 ml suc de lamaie
  • 60 ml ulei de masline
  • 50 g parmezan ras
  • 150 ml smantana lichida
  • 1 lingurita de coaja de lamaie rasa fin
  • 1 ceapa alba tocata marunt
  • 30 g unt
  • 2 crengute cimbrisor
  • 2 catei de usturoi tocati
  • sare si piper negru dupa gust

 

Mod de preparare

1. Intr-o oala adaugam untul si cateva picaturi de ulei de masline pentru a impiedica arderea untului, apoi la foc mare calim ceapa si usturoiul pana devin sticloase. Adaugam buchetelele congelate de broccoli Edenia, calim timp de 2 minute la foc mediu, asezonam cu sare si piper, apoi acoperim cu apa si fierbem timp de 10 minute, timp in care pregatim somonul.

2. Decongelam fileurile de somon in prealabil, la frigider. Intr-o tigaie incingem putin ulei de masline, apoi prajim fileurile de somon cate 2 minute pe fiecare parte, la foc mediu. Asezonam cu sare, piper si coaja de lamaie, apoi introducem in cuptorul preincalzit la 180 oC, pe o tava cu hartie de copt, timp de 8 minute.

3. Dupa ce fierbem compozitia cu broccoli, scurgem 3/4 din cantitatea de apa, fara sa o aruncam, apoi blendam la viteza mare si adaugam smantana lichida, sucul de lamaie si parmezanul ras. Completam cu putin din apa in care au fiert legumele, pana obtinem o consistenta cremoasa, fina.

4. Intr-o farfurie adanca turnam supa crema de broccoli, decoram cu putina smantana lichida, apoi asezam deasupra bucatele de file de somon asezonate cu frunzulite de cimbrisor proaspat.

Pofta buna!

Supa crema de broccoli cu file de somon