Supa crema de morcovi cu chimen si ghimbir

(4 voturi)
foarte usor25 minute4 portii

Supa crema rapida si gustoasa, cu morcovi baby aromati armonios cu chimen si ghimbir proaspat. Perfecta pentru cina copiilor. O reteta propusa de “Prajiturici si altele“.

Ingrediente

  • 2 pungi de Morcovi baby Edenia 450 g
  • 1200 ml stok de legume sau apa
  • 1 ceapa
  • o bucata ghimbir (cam 2 cm)
  • 3 linguri ulei (unt)
  • 1 lingurita chimen
  • sare
  • crutoane pentru servire

Supa crema de morcovi cu chimen si ghimbir

Mod de preparare

1. Stokul de legume se pune la fiert cu sare si atunci cand incepe sa clocoteasca se adauga morcovii congelati .

2. Ceapa se caleste usor in ulei impreuna cu ghimbirul taiat bucatele .

3. Chimenul se trage la tigaie (fara ulei) doar cat sa-i potenteze gustul, apoi se macina intr-un mojar.

4. Cand morcovii sunt aproape fierti se adauga ceapa calita cu ghimbirul si chimenul macinat. Se fierb impreuna pana cand compozitia este gata. Atunci e momentul sa ne folosim de un blender vertical si sa mixam compozitia.

5. Potrivim de sare si supa crema de morcovi este gata. Putem decora cu cateva seminte de chimen.

Pofta buna!

Reteta propusa de Prajiturici si altele

Supa crema de morcovi cu chimen si ghimbir

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *