Supa de conopida cu branza cheddar

(2 voturi)
foarte usor30 minute2 portii

Reteta rapida si sanatoasa de supa crema in care conopida se potriveste perfect cu gustul distinct al cheddar-ului si aroma de paprika afumata. “Milk and toast and honey” ne propune o reteta perfecta pentru zilele friguroase.

Ingrediente

  • 1 punga de Conopida Edenia 450 g
  • 1 cub unt
  • 1 ceapa de dimensiune medie tocata
  • 75 g branza cheddar
  • 200 ml lapte
  • 500 ml de supa de legume
  • 1 cartof tocat cubulete
  • 50 ml smantana de gatit (optional)
  • paprika afumata
  • patrunjel proaspat
  • sare

Supa de conopida cu branza cheddar

Mod de preparare

1. Am calit ceapa in cubul de unt pana cand aceasta s-a inmuiat ~5 min.

2. Cand ceapa s-a inmuiat am adaugat cartofii, conopida, laptele, smantana (optional) si supa de legume. Lasati-le sa fiarba la foc mic, maxim jumatate de ora – pana cand se inmoaie cartofii. Ai grija totusi sa amesteci din cand in cand pentru ca exista posibilitatea sa se prinda de fundul vasului si sa-ti strice supa.

Supa de conopida cu branza cheddar

3. Dupa ce cartofii s-au inmuiat transfera totul  intr-un robot de bucatarie si blendeaza-le. Sau le poti blenda cu un blender vertical. Inainte de a transforma cea mai minunata si fina si aromata supa pe care ai mancat-o anu’ asta, pune si branza in vas.  Blendeaza-le bine de tot astfel incat sa nu iti mai ramana bucati (oricum si cartofii si conopida au o textura foarte fina si se transforma destul de repede in supa). Acum dupa ce ai o finete de supa, pune-i sare dupa gust.

4. Pune-o in boluri adanci, presara paprika afumata, patrunjel proaspat, crutoane si daca mai simti ca trebuie completeaza cu branza rasa.

Pofta buna!

Reteta propusa de Milk and toast and honey

 

Supa de conopida cu branza cheddar

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *