Supa rece de mazare

2017-01-31T17:58:46+00:00
    10 sau 20 minute     4 portii

Aceasta supa rece de vara se prepara rapid cu ajutorul blenderului. Crema de mazare fina, plina de culoare si vitamine, alaturi de crevetii pane crocanti si oul posat ingenios este delicios de racoroasa.

Ingrediente

  • 1 punga Edenia Mazare fina 450 g
  • 1 legatura ceapa verde (folosim doar partea verde)
  • menta proaspata
  • 1 l lapte batut
  • sare si piper dupa gust

Supa rece de mazare poate fi innobilata cu ou posat si/ sau creveti pane:

  • 1 ou posat, cu plante aromatice verzi (chives, oregano, patrunjel, cimbrisor, tarhon)
  • 3 Creveti pane Edenia (ii preparam direct in cuptor) sau creveti simpli pe care ii facem pane sii ii prajim

Mod de preparare

1. Intr-o oala medie, fierbem mazarea fina Edenia timp de 6-8 minute, apoi o scurgem.

2. Punem mazarea intr-un borcan sau un vas mai inalt, peste ceapa verde, menta proaspata si laptele batut si sarea si uleiul, dupa gust.

3. Le pasam pe toate cu ajutorul unui blender. Daca vrei sa racesti rapid amestecul, poti adauga cateva cuburi de gheata in timp ce pasezi.

DSC_5341DSC_5346

4. La final, strecuram supa cu ajutorul unei site, ca sa obtinem o textura fina, uniforma.  

DSC_5361

5. Turnam supa intr-un bol sau o farfurie adanca. Daca vrem sa arate si mai spectaculos, picuram cu lingurita putin lapte batut pentru a o orna!

DSC_5395-Edit

Pentru cea de-a doua varianta de servire a supei, pregatim celelalte doua ingrediente: oul posat si crevetii pane.

6. Mai intai, crevetii pane. Daca folosim creveti simpli, dam fiecare crevete prin faina si apoi prin ou batut. Ii prajim in ulei incins timp de 2-3 minute si ii asezonam cu sare. Ca sa ne fie mai usor, ii punem de la inceput pe cate un bat de frigaruie, inainte de prajire. Daca folosim creveti pane Edenia, ii punem congelati in cuptorul preincalzit la 200 °C, timp de 9 de minute.

DSC_5203-Edit

7. Pentru prepararea oului posat, asezam intr-un bol mic folie alimentara unsa cu unt si spargem in ea incet un ou, astfel incat sa nu se amestece galbenusul cu albusul. Tocam fin o lingurita din plantele aromatice preferate. Inchidem  saculetul.

Nu uita: trebuie sa fierbem oul timp de 4 minute, pe ceas, pentru  a obtine galbenusul moale.

DSC_5271-Edit-2

8. Intr-o farfurie adanca asezam in mijloc oul posat si pe langa el cei 3 creveti.

DSC_5412-Edit

9. Supa se poate servi cu oul intreg sau taiat, dupa preferinte. Trebuie tinut cont de consistenta galbenusului, ce trebuie sa fie precum cea din imagine.

10.  Turnam  cu grija in farfurie supa de mazare.

DSC_5419DSC_5424

 

11. Servim supa rece.

Pofta buna!