Tarta cu mere

(3 voturi)
usor35 minute8 portii

Desert mereu la indemana cu aluatul pentru foietaj Edenia. Cu doar jumatate de pachet de aluat, poti prepara imediat o tarta. Iar fructele le poti schimba in functie de sezon.

Ingrediente

 

Mod de preparare

1. Intr-o tava cu hartie de copt intindem o bucata de aluat de foietaj Edenia, decongelat in prealabil. Intepam cu o furculita aluatul, din aproape in aproape pentru a-l impiedica sa creasca, cu exceptia a doi centrimetri perimetrali din margine. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 °C, timp de 10 minute si apoi lasam foaia de aluat la racit.

2. Intr-o cratita topim untul cu 50 g de zahar. Apoi, cu o pensula ungem intreaga suprafata a foietajului cu aceasta compozitie.

3. Intr-o oala punem merele felii (0.5 cm) si le dam intr-un clocot impreuna cu restul de zahar si ½ pahar cu apa. Scugem excesul de apa folosind o strecuratoare, dupa care asezam feliile de mere pe intreaga suprafata a foietajului. Ungem aluatul si merele cu untul dulce. Introducem din nou tava in cuptor pentru alte 15 minute.

4. Scoatem tava din cuptor si lasam putin sa se raceasca. Apoi taiem in felii si servim tarta rece cu frisca sau inghetata.

Pofta buna!

Tarta cu mere

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *