Tarta cu spanac si somon

(4 voturi)
usor90 minute4 portii

Reteta propusa de Andreea’s Chinesefood: tarta crocanta in care spanacul frunze Edenia, plin de vitamine si minerale, se intalneste cu fileuri suculente de somon si praz dulce. Perfecta pentru weekend-uri cu pofta de gatit.

Ingrediente

Pentru blat tarta cu diametrul de 24 cm:

  • 300 g faina
  • 150 g unt rece
  • 1 galbenus ou
  • 50-60 ml apa rece
  • 1 praf sare

Pentru umplutura:

  • 1 punga de Spanac frunze Edenia 450 g
  • 1 fir praz
  • 50 ml apa
  • 50 g parmezan
  • 1 ou
  • 50 g seminte de pin
  • 1 varf lingurita nucsoara
  • 1 lingura ulei masline
  • 50 g unt
  • 250 g somon
  • coaja de la 1 lamaie
  • sare, piper

Tarta cu spanac si somon

Mod de preparare

1. Pentru blatul de tarta cerneti faina intr-un bol, amestecati cu sarea si lasati deoparte. Taiati untul cubulete si dati-l la congelator pentru 10 minute. Intr-un pahar puneti apa si dati la congelator pentru 10 minute.

2. In vasul unui blender puneti faina amestecata cu sarea si untul rece. Porniti blenderul pentru cateva secunde pana obtineti un aluat nisipos cu bucatele de unt de marimea bobului de mazare. Adaugati galbenusul de ou si apa rece si mai porniti blenderul pentru cateva secunde pana ce aluatul incepe sa se tina si sa se formeze o masa compacta. Strangeti aluatul intr-o mingiuta pe care o aplatizati si inveliti in folie alimentara. Dati aluatul la frigider pentru o ora.

3. Intre timp, pregatiti umplutura: intr-o tigaie incingeti uleiul si untul, adaugati prazul tocat si caliti pret de cateva minute.

4. Adaugati spanacul congelat si apa si lasati sa fiarba pana ce spanacul este complet amestecat cu prazul.

5. Potriviti de sare, piper si nucsoara. Luati tigaia de pe foc si lasati sa se raceasca complet.

6. Dupa ce s-a racit adaugati parmezanul ras si oul si amestecati bine. Lasati deoparte.

Tarta cu spanac si somon

7. Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Scoateti aluatul de la frgider si intindeti o foaie groasa de jumatate de centimetru, acoperiti forma de tarta cu foaia pregatita. Din loc in loc, cu ajutorul unei furculite, intepati aluatul.

8. Acoperiti aluatul cu hartie de copt, peste care turnati bilute ceramice. Daca nu aveti, puteti pune fasole uscata sau orez. Dati tarta la cuptorul incins pentru 20 de minute.

Tarta cu spanac si somonTarta cu spanac si somon

9. Intre timp, pregatiti somonul: decongelati pestele, stergeti-l bine cu prosoape de hartie pentru a absorbi toata apa, taiati-l in cubulete potrivite. Presarati sare, piper si coaja de lamaie.

10. Scoateti tarta din cuptor, indepartati hartia de copt impreuna cu bilutele ceramice. Nu inchideti focul pentru ca veti mai avea nevoie de cuptor!

11. Pe fundul tartei puneti bucatelele de somon pregatite, peste care amestecul de spanac.

12. Pe deasupra presarati semintele de pin si mai radeti putin parmezan.

13. Dati tarta la cuptorul incins pentru inca 20 de minute pana ce tarta se rumeneste frumos pe deasupra.

Tarta cu spanac si somon

14. Scoateti tarta de la cuptor si lasati sa se racoreasca 15 minute.  Este delicioasa calda, si rezista la frigider 3 zile.

Puteti servi alaturi de felii de lamaie si un pahar de vin alb.

 Pofta buna!

Reteta propusa de Andreea’s Chinesefood
Tarta cu spanac si somon

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *