Vol au vent cu salata de vinete si tabouleh

(1 voturi)
foarte usor30 minute6 portii

Cosulete aurii preparate rapid cu aluatul de foietaj Edenia si umplute cu salata de vinete cremoasa, reinterpretata in stil oriental. Ideale pentru aniversari sau petreceri la birou. Reteta propusa de Diva in bucatarie.

Ingrediente

  • 1/2 Aluat pentru foietaj Edenia 800 g
  • 1 ou
  • 1 lingura seminte susan sau mac
  • 1 punga Vinete coapte Edenia 450 g
  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 rosii mici-medii
  • 1 ceapa rosie mica
  • 50 g bulgur
  • 1 lingurita pasta tahini
  • 1/2 lingurita melasa rodie – optional
  • 1 catel usturoi
  • 4 linguri ulei masline
  • sare
  • 2 linguri suc lamaie
  • 1 cana apa calda

Vol au vent cu salata de vinete si tabouleh

 

Mod de preparare

1. Pentru inceput punem vinetele la decongelat intr-o sita pentru a lasa sa se scurga lichidul amar si apa.

2. Bulgurul il punem in apa fiarta pentru 20-25 minute.

3. In acest timp intindem aluatul de foietaj cat timp este inca putin congelat si decupam floricele in numar par. Jumatate din acestea vor fi decupate in mijloc. Aluatul ramas il recuperam si framantam putin, apoi il intindem si realizam alte floricele ce vor deveni vol au vent.

4. Ungem partea nedecupata cu ou batut, lipim floarea decupata, apoi o ungem si pe aceasta cu ou si presaram seminte de susan si mac. Fundul blatului il intepam cu furculita pentru a nu-l lasa sa creasca la fel de mult ca restul aluatului – cele intepate mai putin vor creste mai inalte. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 15-18 minute, pana devin aurii. Le lasam sa se raceasca pe un gratar cat timp pregatim umplutura.

Vol au vent cu salata de vinete si tabouleh

5. Vinetele dezghetate le amestecam apoi cu pasta tahini, 3 linguri ulei de masline si usturoiul pisat. Adaugam melasa de rodie (daca nu avem putem sari peste acest ingredient), sare dupa gust si amestecam pana se omogenizeaza. 

6. Pregatim apoi salata tabouleh. Tocam patrunjelul, ceapa si rosiile cat mai fin posibil, apoi le amestecam impreuna cu 1 lingura ulei de masline, suc de lamaie, sare si bulgurul scurs.

7. Umplem vol au vent cu salata de vinete si aranjam in varf un “mot” de salata tabouleh.

Pofta buna!

Reteta propusa de Diva in bucatarie

 

Vol au vent cu salata de vinete si tabouleh

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *