Cod in crusta de fistic cu piure si legume la cuptor

(3 voturi)
usor60 minute2 portii

Crusta crocanta de fistic invaluie fileurile de cod Atlantic pregatite la cuptor alaturi de un piure pufos, gratinat cu cascaval si presarat cu mazare si legume delicioase. O reteta propusa de Mansarda cu bunatati

Ingrediente

Pentru piure:

  • 10 cartofi potriviti
  • 125 g iaurt cremos
  • 100 g branza de vaca sfaramata
  • 2 cepe verzi tocate
  • 150 g Mazare fina Edenia
  • 100 g porumb
  • 100 g cascaval

Pentru peste:

  • 1 punga de File de Cod Atlantic Edenia 600 g
  • cateva lingurite de ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • piper proaspat rasnit
  • 150 g fistic

Cod in crusta de fistic cu piure si legume la cuptor

Mod de preparare

1. Mai intai, piureul: Curatam de coaja cartofii, ii spalam si-i punem la fiert. Cand sunt gata, ii zdrobim cu furculita. Amestecam cartofii zdrobiti cu iaurtul, branza de vaca sfaramata, cepele verzi tocate, mazarea (perpelita in tigaie inainte) si porumbul. Omogenizam bine si deasupra radem cascavalul. Dam la cuptorul incins la 180 de grade C timp de 20 de minute, pana cand crusta de deasupra prinde culoare.

2. Cat timp piureul nostru se imbiba de arome, pregatim codul, pe care l-am tinut la decongelat in frigider in seara dinainte. L-am scos din punga, l-am tamponat cu servetele ca sa se absoarba si restul de apa si l-am uns cu un amestec din cateva lingurite de ulei de masline, cateva picaturi bune de zeama de lamaie si piper proaspat rasnit. Dupa asta, l-am tapotat cu fisticul dat prin blender inainte, dar nu pana cand se transforma in pulbere; mie-mi place sa simt si bucatele mici. Am apasat bine pe fistic ca sa adere la carnea codului si am dat la cuptor (tot la 180 de grade C) pentru 20 de minute.

3. Servim pestele in crusta de fistic langa piureul cu mazare si porumb preparat la cuptor pentru extra-yumminess.

Pofta buna!

Reteta propusa de Mansarda cu bunatati

Cod in crusta de fistic cu piure si legume la cuptor

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *